OMGEVING

VERKEN ONZE OMGEVING

Een ontzettend mooie omgeving, dat heeft het Vechtdal jullie te bieden. Ga d'r op uut en ontdek snel de Lemelerberg, de Archemerberg en de Holterberg. Al wandelend of met de fiets. En heb je geen fiets meegenomen? Geen paniek, die kun je bij ons of in het dorp huren.

WANDELEN

In het Vechtdal kunt u met 1300 km aan wandelnetwerk prima uit de voeten. Op eigen iniatief, met een gids of met de handige FeelGood-app ontdek je de Lemelerberg, het Reestdal en het buurtschap Rheeze. Welke optie je ook kiest, je bebt verzekerd van vele landschappen, mooie natuurgebieden en veel geschiedenis van de regio. En ben je een wandelfanaat, dan is de meerdaagse wandeling van 4 dagtochten over het Vechtdalpad echt iets voor jou.

FIETSEN

Pak je liever de fiets of de mountainbike? Dan kun je in het Vechtdal ook genieten. Gebruik de fietsroute netwerkkaart, ga voor de 245 kilometer lange vechtdalroute of kies een van de vele atb-routes.

Leuk voor jong en oud zijn de verhaalpunten. Op 30 plekken in het Vechtdal zijn verhalen te beluisteren over De wilde deerne van Kranenburg, het ontstaan van de Lemelerberg, de Witte Wieven in Dalfsen of de smokkelaars in Vilsterborg. Dat wordt nog eens leuk fietsen! Met behulp dan de digitale routeplanner kunt u zelf routes samenstellen of bestaande routes downloaden.

VERHUUR

Heb je geen fiets bij je of maken je beperkingen het moeilijk voor je om de omgeving te ontdekken? huur dan bij ons een mountainbike, (race)fiets of duofiets en ga alsnog onbezorgd op pad.

Duofiets

€ 5,00

Wilt u een (race)fiets huren? kijk dan op de site van Kokkie Bikes Lemelerveld.

AGENDA

Ben je benieuwd wat er in de omgeving te doen is, kijk dan snel naar de agenda en zorg dat je niks leuks mist.

Ribs & Blues in Raalte

30 mei t/m 1 juni 2020

Sukerbietenfeest in Lemelerveld

5 t/m 9 augustus 2020

Boerderij Verwendag omgeving Lemelerveld

11 augustus 2020

Pompdagen in Heino

19 t/m 23 augustus 2020

Stöppelhaene in Raalte

Woensdag 26 t/m zondag 30 augustus 2020

ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse

1 t/m 4 september 2020

Ommerbissingh in Ommen

Zes opeenvolgende woensdagen in juli en augustus

Blauwe Bogen Dagen in Dalfsen

Vier zomerse vrijdagen in juli en augustus

PLATTEGROND

Onze omgeving biedt voor elk wat wils! van Kaasboerderijen tot Avonturenpark Hellendoorn. Benieuwd wat er verder te doen is in de omgeving? Bekijk dan hier de plattegrond.