Boerderij Ontdekken

Boerderij Ontdekken

Wil jij graag ervaren hoe het er op een boerderij écht aan toe gaat?
Help tijdens je vakantie mee op het boerenerf en ontdek beetje bij beetje het boerenleven.
Maak kennis met onze 260 melkkoeien, neem een kijkje bij de melkrobots, ’t koezicht en de stier. Of help de boerin met kalfjes voeren en verzorgen!

En als je geluk hebt, wordt er tijdens je vakantie ook nog eens een kalfje geboren en
mag jij helpen bij de geboorte als dat kan!

De kalfjes

Voor diegene die het leuk vinden, kun je elke dag helpen bij het voeren en verzorgen van de kalfjes. Boerin Regina neemt jullie mee naar de stal!

Geef de melkfles aan die lieve kalfjes, maak hun boxje weer lekker schoon met nieuw stro en natuurlijk krijgen ze ook nog weer water, brokjes en hooi. De grotere kinderen mogen ook nog de grotere strohokken opstrooien. En tot slot kan de stal natuurlijk niet verlaten worden zonder nog even dat ene lieve kalfje te knuffelen. Ga jij samen met de andere kinderen de boerin helpen? Regina vindt het heel gezellig als jullie erbij zijn!

GEBOORTE VAN EEN KALF

Wat zou het gaaf zijn als je tijdens je vakantie een geboorte van een kalfje mag meemaken! Op onze boerderij worden er het hele jaar rond kalfjes geboren, dus de kans dat je het van dichtbij kan zien is best groot. Het stoplicht voor de drachtstal geeft aan of er een kalfje geboren gaat worden, maar misschien had jij het allang gezien toen je langs kwam lopen! Als het kalfje geboren is, mogen diegene die dat willen het kalfje droogwrijven met schoon stro, mits moederkoe het toestaat. Zo wordt het kalfje geprikkeld om goed te gaan ademen en wordt het ondertussen lekker droog gemaakt. Daarna laten we de moederkoe alleen met het kalfje. De moederkoe zal het kalfje verder drooglikken en zodra het kalfje kan gaan staan, gaat die gelijk op zoek naar het uier om te drinken. Het moment dat het kalfje probeert te gaan staan is echt heel leuk om te zien!

VRAAG HET DE BOER

Onze boerderij is een modern melkveebedrijf met allerlei technische snufjes. In de drachtstal en de melkveestal hangen veel informatiebordjes om jullie alles te laten zien. Wat doet de mestrobot, waarom hangt er een koeborstel en waarom staan er soms koeien in de separatieruimte? Allemaal vragen waar jij antwoord op krijgt! Heb je toch nog een vraag, vraag het dan aan de boeren! Zij geven je graag antwoord.